זוגיות

שמירת נגיעהA

  • ז' ניסן התשע"ו

שאלה

בס"ד שלום הרב. יצאתי עם מישהי ולצערי אני לא שומר נגיעה וזה בא לידי ביטוי בפגישות. שלשום נפגשנו, ישבנו במקום ציבורי ובין היתר היה גם מגע שטחי. (ליטופים, חיבוקים, נשיקות בלחי ויד ביד, לא מעבר) קשה לי מאד ואני מרגיש שאני חצוי וחי בתוך דיסוננס. מצד אחד חל אצלי חיזוק ב״ה בשנה-שנתיים האחרונות בכל מיני אספקטים מצד שני ישנם דברים שעדיין קשים לי ואני מרגיש שאני עדיין לא נמצא במקום הזה- כמו שמירת נגיעה. אני יודע שהדרך להתחזקות נכונה כרוכה בהליך הדרגתי ומבוקר ולא בבת אחת. אני מתפלל לקב״ה שיזכה אותי להיות מתוקן גם בעניין של שמירת נגיעה ושואף להגיע למקום הזה אך אני מרגיש שאני עדיין לא שם. חזרתי הביתה אחרי אותו ערב והיו לי רגשי אשמה גדולים. בכיתי, התייסרתי ועשיתי תשובה על אותו ערב. נוצר מצב שאני חי בקונפקליקט ומרגיש מאד מבולבל. הרגשתי שגם אולי במידה ואנשים ראו אותנו יושבים מחובקים ונוגעים אחד בשני, ייתכן ויש צד של חילול ה׳ כיוון שאנחנו דתיים. מצד שני לא היה בינינו מגע גס חלילה או יוצא דופן ואצל אוכלוסיה לא דתית זה משהו שהוא לגיטימי אז אני לא בטוח אם יש צד של חילול ה׳. רציתי לשאול כיצד אני מתמודד עם הסיטואציה שאני שרוי בה? הקונפליקט הזה שבא לידי ביטוי בכל מיני מצבים בחיים שלי, אני מצד אחד מתחזק, מצד שני קיימים דברים שקשה לי לקיים ולכן לעתים אני מתייסר ומרגיש ייסורי מצפון קשים. אני נמצא בתקופה מאד מבולבלת בכמה מישורים בחיי. עם אותה בחורה יצאתי בעבר, סיימנו את הקשר. חלפו מאז חודש וחצי, נפגשנו שוב לפני כמה ימים ואנחנו מנסים שנית. האם במקרה המתואר לעיל יש צד של חילול ה׳? איך עושים תשובה, מתחזקים בצורה נכונה ומפתחים אמונה ובטחון איתנים? אגב, קיבלתי על עצמי להשתדל להפחית במגע יותר מפעם ולעבוד על העניין ואכן אני מצליח במשימה, אבל בשלב זה להימנע מכך טוטאלית עדיין קשה לי, על אף המודעות לחומרת האיסור. תודה רבה ושבת שלום. (לא אכפת לי ששאלתי תפורסם באתר, אולם רק בשם בדוי ולא בשמי האמיתי- יעקב)

תשובה

אציע שתשלח לך מס' טלפון ומדריך מטעמינו יסייע לך הלגיע לדרך הנכונה בעניין זה.