בחירה חופשית@

  • ט' ניסן התשע"ו

שאלה

40 יום קודם שאדם נולד הקב"ה מכריז בת פלונית לפלוני ובן פלוני לפלונית והרי לאדם בחירה חופשית לבחור לו את זיווגו אז איך יכול להיות שהק"בה בוחר לנו את זיווגנו?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

הכל משמים - גם הזיווג, גם הבריאות, גם הפרנסה. ויחד עם זאת יש לנו בחירה חופשית, כי בכח מעשינו הטובים והרעים - אנו יכולים להפסיד חלילה את המתנות שהקב"ה רצה לתת לנו, או לזכות במתנותיו יתברך ואפילו לבטל גזירות רעות!

כאשר האדם פועל כשורה, ועושה את המוטל עליו לפי התורה, אז הוא זוכה ל"זיווג ראשון", שהוא הזיווג הטוב ביותר שהוכרז עבורו בשמים ארבעים יום קודם היוולדו. אך אם האדם לא ראוי לאשה זו מצד מעשיו, אז הוא יזכה ב"זיווג שני", שהיא אשה אחרת שמתאימה וטובה לו לפי דרגתו הנוכחית.
אדם יכול לזכות בזיווג ראשון, או בזיווג שני, והכל לפי מעשיו. ראוי תמיד להתחזק ולהתפלל לקב"ה שייתן את האשה שהכי טובה בשבילו.

נא לראות גם:

אם הכל משמים – זו לא אשמתי שאיחרתי לאוטובוס?

האם מותר לאדם להתפלל על זיווג מסויים?

בברכה,
דניאל בלס