חברה והשקפה

כל המעביר על מידותיו...

  • ט' ניסן התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, יש לי תהיה מסויימת לגבי עבודה על המידות... בעבודה שלי לכל אחת יש את התפקיד שלה. מה שקורה, שאני יוצאת מהעבודה מוקדם מהשאר. ובבוקר שאני מגיעה, אני מבחינה שמישהי השאירה לי בין הדפים שלי, גם את משימותיה. ואני יודעת בוודאות שהן שלה מאתמול. עד עכשיו פשוט לקחתי את זה והנחתי בפינת העבודה שלה... שתבין את הרמז. אבל שמעתי על עניין של "מי שמעביר על מידותיו, ה' מעביר גם הוא על מידותיו". מה דעת הרב על כך? האם ל"העביר" הלאה אך מצד שני מדובר במהלך לא הוגן? או שאין עניין בכך בסיטואציה שלי. תודה

תשובה

שלום וברכה

את מצווה לא לכעוס עליה ולדון אותה לכף זכות אבל אין לך כל עניין לעשות את העבודה שלה.