אמונה

כלה וחמותה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, אני נשואה מזה כשש שנים וב´ה חמותי ואני מסתדרות מצויין חוץ מבעיה אחת שאני לא מצליחה לפתור. חמותי היא אישה מאד פדנטית ומאד חשוב לה הסדר והנקיון. אני עצמי אשה מאד נקייה אבל לא ברמה שלה. ישנם הרבה מצבים בהם חמותי מעירה לי על מצב המגבות, הבגדים של הילדים וכו". בעבר חמותי גרה רחוק מאיתנו והביקורים היו כל כמה שבועות ולכן הייתי מנסה לארגן את הבית והילדים כך שישביעו את רצונה אך כיום חמותי גרה מאד קרוב והביקורים שלה מאד תכופים (בערך כל יומיים) ולי אין את הזמן או הכוחות לעמוד בסטנדרטים שלה. דיברתי איתה בעדינות על הנושא והיא הביעה הבנה ואף אמרה שהיא מודעת לזה שהיא מתערבת לפעמים - אך הבעיה בעינה נשארה. השאלה מה עוד ניתן לעשות על מנת לפתור את הבעיה ולשמר את היחסים הטובים עם חמותי. תודה, שרה

תשובה

שלום וברכה

הדרך הטובה ביותר להתמודד עם הערות אלו, היא לענות בכל פעם מחדש בדרך כבוד, שאינך יכולה / מעוניינת להגיע לרמת הניקיון שלה וכל אחת חיה לפי רצונה והרגליה.

כאשר תעשי זאת מספר פעמים השלום ישרור ביניכם, והיא תתרגל לשתוק.

בהצלחה - בנימין שמואלי