שמיעת דודה והסבתא שרות וצפיה כשהן רוקדות

  • ו' ניסן התשע"ו

שאלה

שלום לכם, זו שאלה שמאוד אקטואלית ודחופה עבורי. נמצאה במשפחה קלטת קול וקלטת וידאו מלפני הרבה שנים ויש שם זכרונות ורצון לשמוע ולראות את בני המשפחה מלפני עשרות שנים. מדובר בשמיעה לא מתוך הנאה מהשיר אלא בגלל המזכרת והרגש שבשמיעת הקול של המעורבים, 1- האם מותר לגבר לשמוע בקלטת את דודה שלו שרה או כמה דודות שרות ? 2- האם מותר לשמוע בקלטת את הדודה שרה והיא כבר איננה בחיים ? 3- האם מותר לשמוע בקלטת את הסבתא שרה כשהיא בחיים וכשהיא אינה בחיים ? ומדובר על דקות ספורות ולא על זמן רב. 4- והאם מותר לראות בוידאו את הדודות והסבתא רוקדות במעגל באירוע משפחתי ? 5- והאם מותר לראות בוידאו את הדודה או הסבתא רוקדות והן כבר נפטרו ולא בחיים ? הצפיה בריקוד היא לא בשביל הנאה אלא רק בשביל המזכרת והנוסטלגיה המשפחתית, ומדובר בדקות ספורות ולא בזמן רב. אם יש כללים שישליכו גם על מעורבות אחרות מהמשפחה כמו בנות דודות, גיסות, אשמח לשמוע את הכללים בנושא זה תודה לכם. מאיר

תשובה

שלום וברכה

1. לא.

2. יש מקום להקל.

3. מותר לשמוע סבתא שרה אפילו אם היא בחיים.

4.5. לראות בהעברה בעלמא בלי עיון את הדודות שנפטרו מן העולם, יש להקל.