אמונה

איך אפשר להיות בשמחה תמיד???

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב! אני שומעת המון הצאות בערוץ הידברות. ולאחר כל הרצאה אני יוצאת עם תחושה לא נעימה, כיוון שעיקר כן החיים שלנו היא עבודת ה". ובפנים יש גם את השמחה. עבודת ה" אני מנסה כמה שיותר ואני מצליחה ובעזרת ה" אצליח עוד ועוד. אבל שמחה...יותר קשה לי. לפני כמה שנים קרה אצלנו במשפחה רצח גדול מאוד. ואחרי זה ברוך ה" הצלחתי לחזור לשגרה(אחרי המון מאמצים) אבל יש משהו שאני לא יודעת איך להסביר.. אבל אני מרגישה בכל זאת עצב וקושי...ואני מאוד רוצה להצליח להיות שמחה. במיוחד עכשיו בכנסתנו לחודש אלול אני כ´כ רוצה להיות שמחה, להתחיל שנה בשמחה. אני לא יודעת מה לעשות. המון אנשים אמרו לי לחשוב טוב. ואני מנסה. אבל תמיד נכנס העצב. וכל פעם שנכנס העצב יותר קשה לי לעבוד את ה". אם יש אולי משהו שאני אוכל לעשות אני אשמח אם תגיד לי מה. תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

יש לשמוח בעצם הדבר שזכית לעבוד את ה´, וזכית להיות חלק מעם הנבחר חלק ה´ עמו.

העצב מהנפטר וכו´ אינו אסור זה מדרך הטבע שבורא עולם הטביע בבני אדם  שמתגעגים לנפטר וכו´.

על אף שאנו זכורים שהכול טובה אין זה סותר את הקושי הטבעי.

בברכה - בנימין שמואלי