האם מותר לדבר על יהודי שהוא כופר ושהוא לא מאמין, מאחורי הגב?

  • ה' ניסן התשע"ו

שאלה

שלום! בקשר ללשון הרע, אני גרה עם אמא שלי ורק אני והיא שומרות שלא יהיה חמץ בבית בפסח ולא לאכול לחם. אחותי וגיסי לא שומרות השם ירחם ואני כל הזמן בלחץ שהם יעשו משהו שאסור להוציא לחם וילכלכו את כל מה שהכשרנו וכו. אמא שלי ביקש/ה מהם שיכבדו אבל אני מכירה אותם הם שמים פס על כל דבר אפילו על בקשות של אמא שלי. אז אני דיברתי עם אמא שלי עליו הבחור הוא אתאיסט וכופר לא מאמין בהשם בכלל. האם זה נחשב לשון הרע אם אני מדברת עליו עם אמא שלי בקשר לשזה שהוא יקח לחם ויקלקל ויהרוס לי ואני אומרת לה שלא אכפת לו בכלל והוא מעצבן וככה אני מדברת עליו עם אמא שלי כי אני בלחץ מזה ואני רוצה שיעבור פסח בשלום. האם זה נחשב לשון הרע? ובכללי האם מותר לדבר על יהודי שהוא כופר ושהוא לא מאמין, מאחורי הגב? תודה

תשובה

שלום וברכה

אין שום איסור לשון הרע על כופר.

מצווה שאמא שלך תאסור להכניס לביתה חמץ. הבית הוא שלה ואי אפשר לעשות בבית שלה מה שרוצים.

יאכלו מה שרוצים בחוץ.