חברה והשקפה

לימוד תורה ופרנסה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב, ב´ה אני בת 18 וחצי כיום ובדרכי לסמינר בעז´ה...ישנה שאלה המפריעה לי מאוד בדרך...אני ב´ה..שואפת להקים בית נאמן עם אדם ירא שמיים לומד תורה אך מעיק עלי העניין של הפרנסה מאוד מפחיד אותי לחשוב שאם אני אשלח את בעלי ללמוד תורה ואקח עלי את עול הפרנסה ובהמשך כאשר יוולדו ילדים וכבר יהיו זמנים בהם לא אוכל לעבוד ובעלי יצטרך לצאת לעבוד..הרי הוא אדם שלא יעשה צבא לעניות דעתי איך הוא יוכל למצוא עבודה הרי אין לו אפשרות לתלוש משכורת...העניין הזה מאוד מטריד אותי..מאוד חשוב לי להיות מבוססת כלכלית..ז´א שלא יחסר..אני לא מחפשת יותר מזה שלא אזדקק למתנות בשר ודם! שאלה נוספת שהופנתה אלי ולא ידעתי מה להשיב..הרי נגזר על האדם עול הפרסה וכאשר אדם יושב ולומד תורה כל היום אין עם זה בעיה ???..שהוא הינו מטיל את עול הפרנסה על אישתו???... אשמח לקבל תשובה בהקדם העניין מאוד מעיק עלי ומפריע לי להתקדם הלאה בנתיב חיי..

תשובה

שלום לך

גם מי שלא שירת בצבא יכול עבוד עם תלוש וכו´, אין בכך כל בעייה.

כל זמן שהאשה מעוניינת ומסוגלת לסייע ביד בעלה ללמוד תורה אשרי לה ואשרי חלקה ושכרה רב והוא זוכה להיות במעלה הגדולה ביותר השמורה ללומדי תורה.

אולם כאשר מצבה אינו מאפשר זאת על בעלה לקחת את המשוכות ולהביא טרף לביתו כמו שהוא התחייב בכתובה.

>בברכה - בנימין שמואלי