ברכת האילנות וגזל

  • ד' ניסן התשע"ו

שאלה

שלום הרב, לגבי ברכת האילנות: אני מתגורר בקריית ים (שזה באזור הקריות) - היכן אני בדיוק יכול לקיים את המצווה החשובה והנדירה הזו ? זו פעם ראשונה שאני מקיימה ואינני יודע היכן ניתן למצוא אילנות בעת פריחתם ? אודה לכם אם תוכלו בבקשה לומר לי באיזה מיקום בדיוק אוכל למצוא אילנות מלבלבים. ושאלה נוספת: השתתפתי בפרויקט האחרון של הידברות של מהפכת האינטרנט, ובמסגרת הסכום ששילמתי קיבלתי קישור להורדת הספר מגילת אסתר של הרב זמיר כהן. אולם היום, קיבלתי קישור נוסף להורדה של ספר נוסף - הגדת הפסח של הרב זמיר - וזאת למרות שלא שלמתי את 49 השקלים שעבורם הייתי אמור לקבל את ספר ההגדה. האם מותר לי לקרוא את הספר ? או שזה גזל ? תודה.

תשובה

שלום וברכה

1. אני לא מכיר היטיב את קרים ים אציע לנסות בגן סולד שיש להניח שיש שם עצי פרי או בבית ספר סביונים.

1. ההגדה ניתנה כמתנה נוספת לאות הערכה לתומכים הנפלאים שלנו למרות שלא התחייבנו לכך.