זוגיות

ברור על בן זוג

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום שלחתי שאלה זו ולא ענו לי אשמח לקבל תשובה 1 אני בחורה חרדית בגיל שידוכים ורציתי לדעת אלו שאלות חשוב בעיקר לשאול על בחור ישיבה וכןכיצד ניתן לשאול אותם בלי להסגיר מיד מה אני רוצה אך יחד עם זאת לקבל תשובות אמיתיות חשוב לי בעיקרלדעת אם הוא לומד תורה כי הוא אוהב ללמוד או כי נוח לו כרגע ללמוד,כמוכן אם יש לו מידות טובות אם הוא ישר רגיש לזולת(אשמח לקבל תשובה כיצד אני יכולה לדעת נקודות אלו אפילו בזמן הפגישה) 2 האם ניתן לדעת אחרי פגישה או שתיים שהבחור לא מתאים לי(אני לא מרגישה שנעים לי לדבר איתוואין זרימה מצידי? אשמח לקבל תשובה תודה רבה על העזרה

תשובה

שלום וברכה

הקשית לשאול. קשה מאוד לקבל מידע אמין מחברים בלבד שאינם קרובייך החפצים בטובתך.

יהודי שאל את הרה"ק ר´ אהרן מבעלזא מה תועלת יש בבירור אצל חברים הרי אם החבר אוהב את הבחור הוא ייתן אינפורמציה  חיובית ואם לאו הוא יתן מידע שלילי.

ענה לו הרב שאכן הוא הנותנת שאם הזיווג הוא הנכון הקב"ה מזמן לברר אצל חבריו של הבחור ואם אין זה זיווגך בורא עולם יכוון אותך לברר אצל מי שייתן לך אינפורמציה שלילית.

בשאלה ישירה את תוכלי לשמוע את ההתפתלויות של החבר כאשר הוא נאלץ לשקר ולומר שהוא בן אדם טוב כאשר יש לו רק מעט חברים וכדו´.

עניין הלימודים אפשר לראות לפי התמדתו בין הסדרים ובין הזמנים.

אם לאחר שתי שיחות את מרגישה שזה לא זה, ואת בחורה שבדרך כלל מדברת עם כל אחד בכיף אין כל טעם להמשיך.

עלי והצליחי – בנימין שמואלי