זוגיות

האם אוכל לטבול במקווה ?

  • ד' ניסן התשע"ו

שאלה

אני גיורת עברתי גיור אורתודוכסי כהלכה . מתחתנת עם כהן בקיץ הקרוב למרות האיסור. האם אוכל בכל זאת לטבול במקווה לפני החתונה בלי אישור נישואין מהרבנות ?

תשובה

שלום וברכה לבת ישראל שבחרה לחסות תחת כנפי השכינה

ברוכה תהיי לה'!

בוודאי ידוע לך שאת הולכת לעבור איסור תורה בכל יום ויום בקביעות וכי בשביל זה היה שווה לך לחסות תחת כנפי השכינה כדי הכעיס את בוראך בכל יום ויום? מאחר וכהן אסור לך הרי שאין כל ספק שהוא לא משורש נשמתך והוא לא זיווגך הראוי לך ולמה תפסידי גם את העולם הזה וגם את העולם הבא?

אפשר לנסות לחקור לעומק יותר עם אכן מדובר בכהן, אולי אימו שכבה לפני שהיא נכנסה להריון איתו עם גוי או עם גבר זר וכך הוא נפסל לכהונה.

אם תלכי למקווה אני מניח שאף אחד לא ישאל אותך יותר מידי שאלות.