לא ילבש

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

יש לי שאלה , שאני מאמין שאני יודע את התשובה , אבל זה לא כ´כ ברור לי אם גבר לובש בגדים של אישה לא צנועה , האם זה משום לא ילבש ? שהרי זה בכלל לא בגד של אישה , כי לנשים אסור ללכת עם זה . אשמח לביאור עוד שאלה , איך מתיישבת הסתירה כביכול בין ´ישראל אע´פ שחטא ישראל הוא´ לבין כך שיש למחלל שבת בפהרסיא דין של גוי בהלכה ?

תשובה

שלום וברכה

1. יש בכך משום לא תלבש.

2. בפן ההלכתי יש דברים שאנו אומרים עליהם ישראל אע"פ שחטא ישראל, כגון קידושין וכוד´.

וישנם דברים שחז"ל אמרו על מחלל השבת שדינו כגוי כדי להראות את חומר חילול השבת.

אולם בפן הרוחני בוודאי שלא ידח ממנו נידח וישראל אע"פ שחטא ישראל.

בברכה - בנימין שמואלי