תורה ומדע

שאלות בקשר לתנ´ך.

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

1. האם הגמון נוצרי חילק את התנ´ך שלנו לפרקים?אם כן,מדוע?? מדוע החלוקה לא הייתה ע´י ה" עוד בהר סיני?או ע´י משה/צדיק גדול כלשהוא? 2.מהו תיקון סופרים? האם סופרים שינו את הכתוב מפני כבוד ה"?מה הכוונה שינתה התורה/שינה הכתוב? אשמח לקבל תשובות,תודה רבה!

תשובה

היתה חלוקה יהודית, והיא נשארה גם כיום.

אולם הפרקים המפורסמים בתנ"ך הינם מעשה ידי כומר נוצרי.

אין הכוונה חלילה שהוסיפו או שהותירו על מה שכתוב בתורה אפילו אות אחת חלילה, אלא הענין תיקון סופרים הוא שהם דקדקו ומצאו לפי ענין כל אחד ואחד מן הכתובים ההם שעיקר הכוונה לא היתה כמו שנראה ממה שנכתב בספר אלא צד כוונה אחרת, ולא היה לו לכתוב ´ואברהם עודנו עומד´, לא היה לו לומר אלא ´וה´ עומד´, מפני שהקדוש ברוך הוא זה שבא אל אברהם ככתוב וירא אליו ה´ וגו´, ומי שבא אצל אחר שייך לומר כל זמן שהוא עומד ומעכב אצלו שעודנו עומד לפניו מפני שבסוף ילך מאתו אל מקומו שהוא בא משם, והיה צריך לומר וה´ עודנו עומד אצל אברהם, לומר שהיתה השכינה ממתנת לו עד שהכניס האורחים, אלא לפי שאין דרך כבוד לכתוב שהוא יתברך היה ממתין לאברהם ולכך כתוב ואברהם עודנו עומד לפני ה´, ועוד כי לא היה אברהם עומד לפני ה´ שהרי היה אברהם עם האורחים ונתן להם לאכול ומה שייך לומר ואברהם עודנו עומד לפני ה´, אבל השם יתברך עומד אצל אברהם שהיה ממתין לו עד שהכניס האורחים והיה לו לכתוב וה´ עודנו עומד אצל אברהם אלא תקון סופרים הוא זה, ולא קראם תיקון סופרים אלא שהם דקדקו ופירשו שהם כינויים". אבל האמת שכך כתב משה התורה ואברהם עודנו עומד לפני ה´ וכל מלה ומלה אמר לו הקדוש ברוך הוא כתוב כך.

בהצלחה - מנשה ישראל