שו"ת פסח

חילול חג הפסח

  • ב' ניסן התשע"ו

שאלה

אימי גרושה ואין לה איפה לערוך את הסדר ואני מסבירה לה שיכולה להתארח אצלי בלי לחלל שבת והיא לא מוכנה בטענה שהיא חייבת לנסוע הביתה .אני לא מוכנה לריב עם בעלי והילדים מבינים .מה אני בכ"ז עושה? כואב לי להשאיר אותה לבד בחג.

תשובה

שלום וברכה

האמת היא שלנשמתה עדיף שתישאר בבית ולא תחטא בחילול השבת והחג. ההפסד העצום של חילול שבת הוא גדול הרבה יותר מכל הריווח של השתתפות בליל הסדר.

ההתעקשות שלה לנסוע בשבת, היא הגורמת לה להישאר בבית לבד ולא את אשמה בכך.

מעיקר הדין ברגע שהצעת לה להישאר אצלך כל השבת והיא מעצמה בוחרת לנסוע הביתה, אין לכם חטא. אבל כפי שאמרתי עדיף לרחם על נשמתה ושלא תסע חלילה בשבת.