אמונה

מתנת אירוסין

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ביתי (חוזרת בתשובה )עומדת להינשא בש´ט לבחור דתי. אימו מבקשת לערוך אירוסין , מאחר ומבחינתינו אירוסין יכולים (אם בכלל) להיערך בין הרכב המשפחה הקרובה בלבד (של החתן והכלה לעתיד לבוא בע´ה) הייתי רוצה לדעת יותר על מהות האירוסין ופירוש השם ´אירוסין´ וכן מה מביאים לבחור כמתנת אירוסין. ובאותה הזדמנות על הנישואין מבחינת השם (משא כבד נראה לי ) וכן מה נהוג להביא לחתן ליום הנישואין. תודה על התשובה . שבת שלום .

תשובה

שלום וברכה

האירוסין היא התחייבות להינשא זה לזה כדוגמת הצעת הנישואין.

עניין זה ציוו לנו חכמים שלא להינשא ללא שידכין מוקדמים.

יש שמביאים שעון יוקרתי ויש שמביאין ש"ס - תלמוד בבלי, ומה שתביאי יקובל בברכה.

הנישואין זה החתונה.

נותנים מתנה כרצונך.

ראי רוב נחת מביתך היקרה ומתחנך לעתיד.

מזל טוב - בנימין שמואלי