אמונה

למה תפילות לא תמיד מתקבלות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום הרב 2שאלות שמטרידות 1.אם כל דבר בחיים קורה ברצות האלוקים (אפילו דיבור שמצער ק´ו מעשה שמגיע לאדם ע´י אחר) איך יכול להיות שיש את העינין של הקפדה וכעס ואותו אדם שציער וכו" ויש מציאות שאותו אדם נענש בהמשך חייו? בעקבות ההקפדה של אדם אחר! 2.אם האלוקים הוא האבא שלנו והוא כל יכול רק מבקש שנפנה איך יתכן שאחרי הרבה תפילות , בכיות , תחנונים המצב נשאר אותו דבר נכון יש מכסה מסויומת של תפילות לכל דבר וכו"... כשאדם עומד במקום שנים זה פשוט מוריד את החשק והרצון להמשיך להאמין בו והידיעה שיש אבא ´כאילו´ שנותן הכל כאילו בשעת מעשה כשאתה צריך אותו הוא לא עונה ... הכל כתוב יפה בספרים אך במציאות החיים זה לא כך בכאב גדול ועצום . מבקשת תשובה בהקדם

תשובה

שלום וברכה< העונש על מעשה רע אינו נוגד כלל את עצם הדבר שהדבר הרע נגזר משמיים >בברכה - בנימין שמואלי