תפילה וברכות

קריאת שמע שחרית

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום, רציתי לדעת במידה ואני הולך לישון בשעת לילה מאוחרת ואני מתכוון להתפלל שחרית אחרי השעה של קריאת שמע בבוקר האם אני יכול לקום בשעה שאפשר לומר קריאת שמע ולומר ´ואהבת את..´ ללא תפילין וציצית ולחזור לישון ולאחר מכן להתפלל כרגיל ולומר שוב שמע או שלא צריך.? והאם שאני קם בשביל קריאת שמע בפעם הראשונה האם לפני כן אני אומר את ברכות השחר למרות שאני חוזר לישון לאחר מכן לעוד פרק זמן של שינה. תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

במידה והינך הולך לישון מאוחר, ואינך יכול לקום לתפילה בשעה מוקדמת, יש לעשות כפי שכתבת, לקרוא קריאת שמע גם ללא ציצית ותפילין ולחזור לשינה.

לכתחילה ראוי לומר את ברכות התורה לפני קריאת שמע.

את שאר ברכות השחר אפשר לומר לאחר מכן.

בתפילה חוזרים שוב על קריאת שמע, כדי לומר אותה בברכותיה.

בברכה - בנימין שמואלי