תפילה וברכות

שונות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. אני טסה לשבוע אם חברות לבולגריה רציתי לשאול. 1) אם יש ברכה כמו תפילת הדרך. רק תפילה לפני שעולים למטוס כדי להגיע ליעד שלנו בשלום? 2) אנכנו הולכים לישון במלון שיש בו הרבה ישראלים וחברה שלי אמרה שהטבח שם מבשל אוכל כשר ויש הפרדה בין בשר לחלב. הוא מכין דגים ותפוחי אדמה ואפשר להגיד לו שישים אותם בתוך נייר כסף. השאלה שלי מה אפשר יהיה לאכול בלי חשש שאכלתי משהו לא כשר? איזה מאכלים אין בעייה איתם ומה אפשר לשתות בלי חשש? אשמח לתשובה מהירה.

תשובה

שלום וברכה

1. אומרים את תפילת הדרך הרגילה כבר בצאתכם מהבית ואי"ה תגיעי ליעדכם בשלום.

אין לסמוך על כשרות ללא משגיח.

דג כשר שעטוף בנייר כסף ואין אדים יוצאים ממנו וכן תפוח אדמה כנ"ל אין בו בעיה של כשרות, ובלבד שיהודי מבשל את המוצר ולא גוי.

וקשה לסמוך על הטבח בעניין זה, אם אינו ירא שמיים המקפיד על כשרות.

ביצים קשות שמבושלות בסיר כשר ע"י יהודי אין כל חשש.

חביתה כנ"ל.

פסטה לבנה שמבושלת ע"י ישראל ג"כ אין חשש.

וכן אורז.

ירקות ופירות חיים אין חשש.

בצל וכל דבר חריף אחר יש לוודא שנחתך בסכין כשר.

מוצרי חלב פשוטים יש בהם חשש חלב עכו"ם.

ומי שאינו מקפיד בכך יכול להקל.

חמאת גויים מותרת והמחמיר תבוא עליו ברכה.

מוצרי חלב מורכבים אין לאכול מאחר והמרכיבים יכולים להיות אסורים.

מים בירה קוקה קולה וספרייט, אפשר לשתות בכל מקום ללא חשש.

 פת עכו"ם אסורה.

במקום שאין פת ישראל אפשר להקל בדיעבד בלחם שחור רגיל.

לחם מיוחד אסור בכל מקרה, מאחר ויש בו רכיבים שונים אסורים.

ישנם דברים שונים נוספים המותרים בכל מדינה ומומלץ מאוד ליצור קשר עם הרב יוסף סלמון שליח חב,ד בסופיה שיוכל להדריך אותך בדיוק את המותר והאסור באכילה בבולגריה.

כתובת

Stara Planina St. 38

Sofia

Tel: 359-2-944-3380 : טלפון

Home:  359-2-944-5030 : בית

Fax:  359-2-987-0861 : פקס

E-mail:   rabbi@Chabad-Bulgaria.org : אימייל

WEB:   /SPAN> : אתר

נסיעה טובה - בנימין שמואלי