ניגוב ידיים על ידי מכונת ייבוש

  • כ"ו אדר ב' התשע"ו

שאלה

שלום רב, רציתי לדעת האם מותר ונכון לנגב את הידיים (אחרי השירותים למשל) במכשיר הייבוש האוטומטי? במידה ואין נייר/מגבת בנמצא? (מקומות ציבוריים וכו') ואם לא - מדוע לא? תודה מראש:)

תשובה

שלום רב,

מותר לנגב את הידיים על ידי מכשיר לייבוש ידיים הפועל על ידי הזרמת אוויר חם. כמובן שאסור לעשות כן בשבת.

מקורות: כן הביא בספר אשרי האיש חלק אורח חיים חלק א' (פרק לא סעיף ז) בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל. וכן דעת הגר"נ קרליץ שליט"א בספר חוט שני הלכות פסח (עמוד שיב). וכן הביא בספר הלכה ברורה (סימן קנח בבירור הלכה אות נ) בשם אביו הגר"ע יוסף זצ"ל. וכ"כ בשו"ת אבני ישפה חלק ח' (סימן לא ענף א).

בברכה,

הלל מאירס