תפילה וברכות

הנחת תפילין לפני בר המצווה

  • כ"ו אדר ב' התשע"ו

שאלה

הבן שלי עושה עוד חודשיים בר מצווה ממתי הוא צריך להניח תפילין. בבקשה תשובה לפי מנהג הספרדים. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

דעת הגר"ע יוסף זצ"ל בשו"ת יביע אומר חלק ו' (חלק אורח חיים סימן ג) שמצווה לחנך את הילד להניח תפילין שנה או יותר קודם בר המצווה, ורשאי אף לברך על התפילין. אולם כל זה דווקא אם הילד לומד גמרא והלכה, וירא שמים, ויודע שצריך לשמור עצמו בטהרה להיות נקי כשמניחן, ושלא יישן בהן וכו'. וכשאין מניין בבית הכנסת בלעדיו, יזהר להודיע להם שלא יצרפוהו למניין, בראותם שהוא מניח תפילין, ויחשבוהו לבר מצווה.

שיהיה בשעה טובה,

הלל מאירס