תורה ומדע

חשמל בימי התורה

  • כ"ו אדר ב' התשע"ו

שאלה

היום כולם משתמשים במכשירי חשמל, יהיה שחצני לחשוב שאנחנו חכמים יותר מחכמי קדם ופעם לא השתמשו בחשמל. אז השאלה שלי היא האם יש אזכור לחשמל בימי קדם? ואם ידעו כי זה קיים?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

חשמל היה מוכר בשל הברקים, והכירו שהוא תולדה של אש. בגמרא קיימת התייחסות לברקים, ולאופן שניתן להגן מפניהם.

המדע אמנם נותן לבני האדם נוחות חומרית, ומועיל לחיי שעה, אך אינו מייצג את המהות והמטרה של חיינו.

שימוש בחשמל אינו מעיד על חכמה אמיתית, אלא רק על חכמה חיצונית.

חכמי ישראל עסקו במהות של העולם, במהות של החפצים. וחכמה זו היא נצחית, כי היא לא תלויה בטכנולוגיה כזו או אחרת, אלא באלוקים וחוקיו שעומדים מאחורי החומר.

נא לצפות בהרצאה זו:

http://www.hidabroot.org/he/video/61003

בברכה,

דניאל בלס