אמונה

התנ´ך ומפתח

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב פגשתי איזה בחור שסיפר לי שאם פותחים ספר תורה בין שני פרקים (שחכתי מה הוא אמר לי) ואומרים משפט מסויים אז אפשר לשאול את הספר שאלות, לוקחים מפתח ותופסים את הקצה שלו עם שתי האצבעות של השואל ושואלים שאלות של כן ולא, אם התשובה כן אז המפתח יסתובב לצד ימין ואם לא אז לשמאל 1.מה הם שני הפרקים 2.מה הפסוק שצריך להגיד לפני ששואלים הבחור אמר לי שאפשר לשאול כמעט הכל חוץ משאלות אישיות כמו ´האם אני ימות בקרוב´ וכו" הוא אמר שהמפתח פשוט לא זז אני שאול זאת בשביל חבר שלי ואשמח אם תענו לי מהר כי שנינו מחכים לתשובה

תשובה

שלום וברכה

העניין עם התנ"ך הוא שטות גמור, יש כאן איזה הטעייה ועירוב מושגים מהמקובל מהגאון מוילנא ושאר צדיקים, שהיו לוקחים עצה מן התורה על פי המבואר במדרשים, על ידי שלקחו ספר תנ"ך על עניין חשוב שהיו צריכים להחליט לגביו, והיו פותחים בלי כוונה מסויימת, וכשהסתכלו בראש הדף שנפתח היו מוצאים תשובה לשאלה שהיה להם, ואם לא נמצא בדף שנפתח היו מוצאים את התשובה עד שלש דפים אחרי.

ראה כאן:<>וכידוע ומפורסם מה שעשה הרב אריה לוין על פי זה בקביעת מקום מנוחתם של קדושי הל"ה מגוש עציון. <;בהצלחה - מנשה ישראל