שאל את הרב - כללי

מהי מעלת יום ט"ו באב?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מהי מעלת יום ט"ו באב? מהו המקור של היום הזה?

תשובה

נשים מבני שבטים אחרים; ועוד שמא תפול ביד אחד מהם בת יורשת נחלה משבט אחר והנחלה תסוב למטה בנימין - אף על פי כן לא חששו לכך, כי באותה שעה הותרו שני דברים אלה גם יחד:<o:p></o:p></FONT></FONT></SPAN></P> <P class=MsoNormal dir=rtl style=" margin:="">

שיר השירים ג): צְאֶינָה וּרְאֶינָה בְּנוֹת צִיּוֹן בַּמֶּלֶךְ שְׁלֹמֹה, בָּעֲטָרָה שֶׁעִטְּרָה לּוֹ אִמּוֹ בְּיוֹם חֲתֻנָּתוֹ וּבְיוֹם שִׂמְחַת לִבּוֹ. בְּיוֹם חֲתֻנָּתוֹ - זה מתן תורה; וּבְיוֹם שִׂמְחַת לִבּוֹ - זה בנין בית המקדש שיבנה במהרה בימינו (וכשם שכל בית ישראל בנוי על התורה ועבודה - כך יהא הבית שלנו בנוי על תורה ועבודה); -:<o:p></o:p></FONT></FONT></SPAN></P> <P class=MsoNormal dir=rtl style=" margin:="">