זוגיות

זוגיות-כעס

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום חברה שלי נפרדה ממני אחרי שנתיים של זוגיות ואני יודע שזה לטובתי אך קשה לי מאוד במיוחד בזמן האחרון אני נופל במידות הכעס והקנאה והתסכול. אני מנסה פעמים רבות להשליט את השכל על הרגש. אני מדבר עם הקב"ה ומבקש שיעזור לי להמשיך הלאה. האם יש עצה ותושיע? ואם אפשר גם להפנות לספרים! תודה.

תשובה

לכבוד השואל,

הסימפטומים שאתה מתאר מצביעים שהיה בקשר שלך תלותיות; אם כן בודאי הפירוד מקשר כזה היה לטובתך. הקשר שאתה באמת מחפש עם אשה, הוא קשר בריא ועמיד.

ישנו ספר שאולי יכול לעזור לך להבין את ענין הכעס והתסכול שבא עקב התלותיות על פי מקורות מן התורה - אבל הספר מאד עמוק ואני גם לא בטוח שיעזור לך - לכן אבקש מחילה מלכתחילה אם הספר לא עונה על דרישותך. שם הספר "תורופיה" - בהוצאת המו"ל פלדהיים.

ואברך אותך שתזכה למצוא את זווגך ההגון והראוי בשעה טובה ומוצלחת,

בברכה,

רב נחום