שאל את הרב - כללי

הורי לא מעונינים בכלים כשרים,האם אני יכול לקנות לעצמי

  • כ"ה אדר ב' התשע"ו

שאלה

שלום, אני מעוינן לקנות כלים כשרים לבית. אך הורי לא רוצים אז זה בסדר שאני אקנה כלים רק בשבילי ואוכל רק בהם. ובפסח אין לי אפשרות להכשיר כלים אז אולי אפשר לקנות פשוט כלים כשרים ואני יאכל איתם?

תשובה

לכבוד השואל,

סליחה על האיחור בתשובה.

מותר לך, וכן ראוי לעשות. תקנה לך כלים כשרים שתאכל בהם.

אמנם, אתה תצטרך גם מספר סירים קטנים כדי לבשל בהם; כי מאכל שבושל בכלי שלא הוכשר אין לאכול אפילו אם בעצם המאכל בעצמו כשר לפסח, והכלים שאתה אוכל עליהם הם כשרים.

בברכה,

רב נחום