חברה והשקפה

גורלם של בתי הכנסת לאחר בואו של בית המקדש

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אחרי שבע´ה יבנה בית המקדש בירושלים הבנויה מה יהיה עם בתי הכנסת ? אנשים עדיין יוכלו להגיע לשם ?

תשובה

שלום וברכה

ימשיכו ללמוד שם ולהתפלל שם.

וגדולה מכך אמרו חכמים
 תניא, רבי אליעזר הקפר אומר: עתידין בתי כנסיות ובתי מדרשות שבחוצה לארץ שיקבעו בארץ ישראל, שנאמר: ´כי כתבור בהרים וככרמל בים יבוא´ (ירמיה מו, יח). והלא דברים קל וחמר: ומה תבור וכרמל, שלא באו ללמד תורה אלא לפי שעה, נקבעו בארץ ישראל, בתי כנסיות ובתי מדרשות, שקורין בהן ושונים בהן ומרביצין בהן את התורה, על אחת כמה וכמה:

בברכה - בנימין שמואלי