חברה והשקפה

בעיות בזמנינו

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב! בזמן אחרון אנו שומעים דברים מזעזעים מה שעושים הורים לילדים שלהם:הורים הורגים את הילדים,אוכלים את בשרם, אונסים את הילדים, אלימות קשה וכו, כאילו שהפסקנו להיות בני אדם. האם הדברים האלה כתובים בתורה- שזה מה שהיה צריך לקרוא,למה זה קורא,ואיך אלוקים מרשה שזה יקרא? אילו הורים עושים את זה- האם זה חלק מהתיקון שלהם? מה מעשים האלה צריכים ללמד אותנו, הרי אנו אף פעם לא הינו קדושים,למרות זאת דברים האלה לא קראו, ואם קראו במיקרים של יוצא דופון, לא כל יום כמו שזה עכשיו. אני גם רוצה לדעת, כשבן אדם מקבל עונש מאסר להרבה שנים בעולם הזה,האם גם בעולם הבא מחקה לו משפט ועונש. אם אפשר תשלחו לי בבקשה תשובה למייל. תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

אנו רואים היום את פרי הבאושים של ניתוק מתורת ישראל שכאשר הם יורדים הם גרועים מאומות העולם, ובאין מוסר יפרע עם, ללא חינוך ערכי על פי תורת ישראל, האדם נהפך לחיה טורפת אכזר ורע.

רק חינוך עם ערכים בסיסיים של אמונה בבורא ובתרותו יכולים להשיב את עם ישראל להתנהגות ראויה לבני המלך - בניו של בורא עולם.

ההורים הם רשעים ואכזריים חוטאים אשר גרועים כסדום ועמורה, הם בבחירתם הרעה החליטו להתאכזר בצורה כזאת לילדיהם.

מבואר בתורה שיהיהו מקרים שההורים יתאכזרו על הילדים אולם למטרת קיומם בלבד
(כט) וַאֲכַלְתֶּם בְּשַׂר בְּנֵיכֶם וּבְשַׂר בְּנֹתֵיכֶם תֹּאכֵלוּ:

וכאן מדובר בהתאכזרות גרידא.

אולם הנרצחים עוברים את תיקונם  ברציחה, ועליהם נגזר למות ביום פלוני ובשעה פלונית וכוכ´, אולם לא נגזר עלהים שאביהם יהרגם ולולי הבחירה הרעה של אביהם היו מתים מיתה טבעית וכדו´.

כאשר הרוצח נענש בעולם הזה וחוזר בתשובה על מעשיו בוודאי זוכה לכפרה כבר בעולם הזה, אולם ללא תשובה אין כפרה.

בברכה - בנימין שמואלי