כשרויות

  • כ"ד אדר ב' התשע"ו

שאלה

שלוב כבוד הרב, אין לי קו ברור בנושא הכשרויות אני מאוד מבולבלת לגבי זה... רציתי לדעת עם 'הרבנות' מספיקה וטובה לגבי חלבי? (רוב המסעדות בהכשר הזה..) ואיזה הכשר טוב לבשרי? כי שמעתי שיש בבדץ גם סיפורים.... ואיזה הכשר סתם בכללי הוא ראוי ואיזה פחות... תודה ותזכו למצוות

תשובה

שלום וברכה

ראוי מאוד להקפיד להשתמש רק בד|ץ או לפחות רבנות מהדרין ולא להקל בכשרות של רבנות רגילה שהכשרות שם היא מינימלית ביותר.

אין לקבל ולהאמין את הדברים הלא נכונים שמדברים על הבדצי"ם שרובם ככולם מהודרים. הנה כמה מהכשרויות שניתן לסמוך עליהם ללא כל חשש, בד"ץ העדה החרדית, בד"ץ קהל מחזיקי הדת, הרב לנדאו מבני ברק, ועוד ועוד.