אמונה

מחשבות טורדניות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה, אני לא חשבתי שיש עוד מישהו שסובל מבעיה דומה. מחשבות רעות רודפות אותי מגיל צעיר. הייתי בטוחה אז שזה יעבור עם הזמן אך לשווא. מחשבות אלה על אנשים שהכי יקרים לי מלוות אותי כל היום, לא משנה מה אני עושה. יש לי פחד מאוד גדול שזה יכול להשפיע על המצב הבריאותי של קרוביי ולפעמים אני מרגישה שאם אחד מהם חולה אז זו אשמתי. לא ניתן להפטר ממחשבות אלו ככה סתם בעזרת מחשבות על דברים אחרים. הן פולשות ופורצות באמצע, כשאתה עסוק בעבודה או רואה סרט. אני מאוד מוטרדת מההשפעה שיכולה להיות למחשבות אלו על קרוביי ולא יודעת מה לעשות עם בעיה זו. תודה.

תשובה

שלום וברכה

תודה על דברייך.

יש רבים שסובלים מכך, ויש לך לדעת שמחשבות טורדניות בלתי רצוניות לא פוגעות באף אחד.

אין לפחד מהמחשבה אלא להעביר אותה ככל האפשר.

כמו כן כמדומני שאפשר לטפל בכך באצעות טיפול פסיכולגי או אלטרנטיבי כדמיון מודרך, מוח אחד וכדו´.

אשמח לסייע בידך עוד.

בברכה - בנימין שמואלי