אמונה

הקפדות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שמעתי מחברה במדרשה ששידוכים יכולים להקפיד.שאם מישהי נפגשת עם בחור ואין בניהם חיבור אז הוא עלול להקפיד חס ושלום במידה והוא כן מעוניין בקשר. האם זה נכון?ומה צריך לעשות נגד זה?היא נפגשה עם הבחור כמה פגישות בהתחלה היה נראה לה ואחר כך לא היה נראה לה ביגלל השקפות עולם שונות והתייעצויות עם רב שהנחה אותה לפי מה שהבנתי והיא סיימה איתו את הקשר ואיחלה לו בהצלחה לדבריה הוא היה נשמע בסדר ולא כועס האם זה מספיק? בבקשה ממכם תרחיבו מעט בנושא הזה כדי שנדע באופן כללי יותר בנושא זה מאוד חשוב ומענין תודה רבה ליטל המצפון

תשובה

שלום וברכה

אי הסכמה לשידוך מסוים אין בה כל זכות להקפדה.

אולם אם כבר היא סגרה שידוך, ולאחר מכן היא ביטלה את השידוך יש לבקש סליחה מהזיווג שנעזב.

אולם אם הוא אמר בפה מלא שהיא מחל לה יש לסמוך על כך.

בברכה - בנימין שמואלי