האם הורדת סדרה היא גזל?

  • כ"ד אדר ב' התשע"ו

שאלה

בס"ד שלום וברכה. האם סדרות שניתנות להורדה בחינם באינטרנט הן חשש גזל? הן סדרות שמוקרנות בחו"ל ולדברי בעלי בכל מקרה הרווח שלהן הן מהפרסומות המשודרות במהלך הפרק. חיפשתי באינטרנט וראיתי אפשרות קנייה של הדיסקים שלא ברור מי המוכר ולאן הולך הרווח. והאם משנה האם הפרק יצא עכשיו בחו"ל או פרק שיצא לפני כמה שנים?

תשובה

שלום וברכה

בדרך כלל אם זה ניתן להורדה חינם, אין איסור. הכלתלוי אם האתרים מתנהלים לפי חוק או לא.