גיורQ

  • כ"ד אדר ב' התשע"ו

שאלה

שלום! לאחרונה הכרתי בחורה גיורת מארה''ב.. היא גרה עם הורייה הקתולים אך משתדלת לשמור יהדות כמה שהיא יכולה... אך בפסחא האחרון קרה משהו שגרם לי לתהות עם להמשיך את הקשר (שממש עומד לפני חתונה) לילה לפני היא אמרה לי להתפלל שאמה לא תקח אותה לכנסייה... (היא אומנם בת 19... אך עדיין נשלטת על ידי אמה) אך ביום שלאחר מכן היא אמרה לי שאכן אמה 'הכריחה' אותה ללכת עם כל המשפחה... היא לא השתתפה אתם בתיפלות אבל כן נכנסה לשם יחד איתם... (לא היה לה ברירה לדבריה) השאלה שלי האם ראוי להמשיך את הקשר לאחר דבר כזה... תודה!

תשובה

שלום וברכה

יש להמשיך איתה את הקשר כאשר ייהיה לה ברור שאחרי החתונה נגמרו כל הדברים האלו ואין הולכים למקומות כאלו אפילו באונס.