האם יש איסור נגיעה בין אחים חורגים?

  • כ"א אדר ב' התשע"ו

שאלה

שלום הרב, רציתי לדעת האם יש איסור נגיעה בין אחים ועם סבתא? והאם יש איסור נגיעה בין אחים חורגים? תודה

תשובה

שלום רב,

1. אסור לאח לגעת באחותו לשם חיבה מאז שהיא בת 11, ואסור לאחות לגעת באחיה לשם חיבה מאז שהוא בן 12, אולם נגיעה שלא לשם חיבה מותרת בכל גיל, ואפילו אם האחות נשואה (יעויין שלחן ערוך אבן העזר סימן כא סעיף ז, שו"ת אבני ישפה חלק ב' סימן צ, וספר אום אני חומה חלק א' ס"ק תרכח).

2. מותר לנכדים לחבק ולנשק את סבתא שלהם, וכן להפך (ראה אבני ישפה שם).

3. אסור לאח לגעת באחותו החורגת מאז שהיא בת 3 (ראה הליכות שלמה חלק א' עמוד רמב בשם הגרש"ז אויערבאך זצ"ל, ושו"ת אבני ישפה שם), ולאחות אסור לגעת באחיה החורג מאז שהוא בן 9 (ראה אבני ישפה שם).

בברכה,

הלל מאירס