שאל את הרב - כללי

בגידה נשוי עם נשואה

  • כ' אדר ב' התשע"ו

שאלה

שלום רב, הגרוש שלי בעודו היה נשוי, בגד בי עם אישה נשואה. בעלה של האישה גילה זאת והתגרש ממנה. כיום אישה חסרת ערכים זו רוצה להתראות עם בנותי ואני לא מעוניינת שדבר כזה יקרה - בעיני היא אישה פסולה שיכולה להזיק לבנותי. דוגמה קטנה מאוד מני רבים להיותה אישה פסולה גם בחינוך ילדיה - יומיים אחרי שהאב עזב את הבית, הכניסה את בעלי (דאז) הביתה וקראה לו בשם בדוי כדי להסתיר זאת - שיקרה לילדיה ולא עניין אותה רגשות ילדיה ובלבד שתהיה איתו. האם מותר לי לאסור עליה להתקרב לבנותי בטענה החקוקה "אסורה על בעלה ובועלה"? אשמח להכוונה למען חינוך בנותי לערכים והגנה עליהן.

תשובה

שלום וברכה

ללא קשר לאיסור על הבועל ועל הבעל את יכולה למנוע ממנה קשר עם בנותייך.

בהצלחה,