טיסה במטוס

  • כ' אדר ב' התשע"ו

שאלה

היי, אם חס וחלילה קורה התרסקות, נחשב כהתאבדות? או כדין שמיים? מה היחס של היהדות לעזיבת הארץ לנופש? האהבה שלי לארץ נמצאת בתאי הדם גם אם אינני מסכים עם המדינה, מה היחס כיום ליהודים הגרים בחול או שעזבו את הארץ מדאגה לעתיד הכלכלי והבטחוני של ילדיהם? האם יש תפילה העוזרת להתמודדות עם פחד מטיסות?

תשובה

שלום וברכה

התרסקות הוא דבר לא שכיח ומצוי פחות מתאונת דרכים ולכן אין כל התאבדות. הנסיעה במטוס הינה בטוחה לחלוטין בלי שום סכנה טבעית ועל כן אין כל חשש התאבדות.

אסור לצאת מארץ ישראל לשם נופש אלא אם האדם זקוק לנופש ואינו יכול לקבל את הישוב הדעת הנצרך לו לחופשה בארץ.

אין כל קשר בין קדושת ארץ ישראל למדינה. גם מי שגר בחלקי ארץ ישראל שאינם שייכים למדינת ישראל אסור לצאת משם אף לחבלי ארץ השייכים למידנה ואינם חלק מארץ ישראל.

יש היתרים לצאת לצורכי פרנסה או מפחד מלחמה ובוודאי כל אחד מתייעץ עם רבותיו במקרה שלו ועושה כהלכה.

תפילת הדרך תועיל לך מאוד ולזכור שבורא עולם שומר על כולנו גם בקרקע וגם במרומים ואין לחשוש מאומה.

לפעמים מדובר בחרדה של ממש שראוי ללכת לעזרה מקצועית.