כשרות במכונת גילוח

  • י"ט אדר ב' התשע"ו

שאלה

שלום! קניתי מכונת גילוח מקצועית ומאוד יקרה בגלל שהקודמת גם נשברה וגם הייתי צריך ממש להתאמץ ולקרוע את העור כדי שזה יוריד לי משהו (בדיעבד גילתי שזה נקרא "תער"). במכון צומת הם התירו מכונה דומה לשלי (לפי הנתונים שלי פחות בעייתית כי היא חותכת יותר רחוק מהעור). בנוסף, הרב אבינר טוען ש"ליפט אנד קאט" זה בעייתי מאוד ומכון צומת טוענים "אדרבה! ליפט אנד קאט יותר דומה למספריים" והם אמרו על המכונה שזה "מספריים כעין תער". והם מתירים. בהלכות אני ספרדי והולך לפי ההלכות של הרב יצחק יוסף שמאוד מחמיר בענייני גילוח במכונה ואני לא יודע מה לעשות... השקעתי הרבה כסף בשביל המכונה הזאת כדי שלא אתגלח בסכין או במכונה ואקרע את כל העור וואני באמת לא יודע מה עושים.. האם יש לי על מי לסמוך אם אני מתגלח?

תשובה

שלום וברכה

קשה לסמוך על מכון צומת בעניין מכונות הגילוח, ההכשר של מכון צומת מבוסס על חידושים שלא מוסכמים להלכה על הפוסקים.

זוהי מכונה כשרה למהדרין http://shops.hidabroot.org/hidabrootproducts/%D7%9E%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%AA-%D7%92%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%97-%D7%9C%D7%9E%D7%94%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9F