נשים

גרביים לנשים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

א. האם אישה חייבת לגרוב גרביים גם אם החצאית שלה מגיעה על הקרסול? עד כמה שידוע לי, הנשים בתימן (שכן אני בת לעדה התימנית) לא גרבו גרביים, והן היו חרדיות. גם בתקופת האבות לא היו גרביים, אז מדוע בימינו יש חיוב על כך. ב. אם נועלים סנדלים / נעליים שהחלק הקדמי שלהן סגור, ושוב החצאית מגיעה על לקרסוליים, האם גם במקרה כזה חייבים בגריבת גרביים? ג. האם ידוע לך מקום שבו אפשר לרכוש גרביים שאין להם את התפר מקדימה (שמוציא אותי מדעתי, מכאן הקושי שלי)? בברכה ובתודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

אם הרגל מכוסה לגמרי בחצאית אין חובה ללכת עם גרביים.

בנות תימן היו הולכות עם בגדים ארוכים מאוד, ולכן לא הלכו עם גרביים.

לאחר הקרסול אין חובה לכסות את כף הרגל אולם מנהג הצנועות לכסות את רגליהם לגמרי.

לא ידוע לי על מקום כזה ואנסה לברר זאת.

בברכה - בנימין שמואלי