תפילה וברכות

תפילה על הפרנסה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בתפילת שמונה עשרה אחרי שמע קולנו ולפני ומלפניך מלכנו ישנה תפילה על הפרנסה ורשום שם בזכות שמך הגדול (דיקרנוסא)מה המשמעות של המילה דיקרנוסא האם אני אמור לקרוא כך את המילה או אני צריך להגיד משהו אחר. כמו כן בתפילת שמונה עשרה אחרי ברכת השיבנו אבינו לתורתך ישנה ברכה נוספת שאני נוהג להתפלל והיא יהי רצון מלפניך אלוקינו ואלוקי אבותנו שתחתור חתירה מתחת כסא כבודך להחזיר בתשובה שלמה לפניך לכל פושעי עמך בית ישראל ובכללם תחזירני לי (פב´פ) כלומר אני מבין שמדובר בפלוני בן פלוני האם אני מאמור להגיד את שמי ואת שם אבי כלומר עופר בן רחמים האם אני אמור להגיד כולל שם משפחה של אבי כלומר עופר בן רחמים נבכר או בכלל אני אמור להגיד משהו אחר

תשובה

שלום וברכה

השם הקדוש דיקרנוסא הוא משמות הקודש של בורא עולם ושם זה מסוגל לפרנסה, ואין מבטאים את השם, אלא במחשבה בלבד.

אומרים את שמך ואת שם אימך ואין צורך להזכיר את שם המשפחה.

בברכה - בנימין שמואלי