תפילה וברכות

>>קריאת שמע על המיטה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מה מותר לי לעשות אחרי קריאת שמע,לפעמים אני מרגיש עייף ואני יודע שלא יהיה לי את הכוח לקום ולקרוא קריאת שמע על המיטה כי אני עלול להירדם ומצד שני אני רוצה להיות עם הילדים או לעשות דברים אחרים שלא בא לי להפסיק אותם וללכת לאמר קריאת שמע אז אם אני יודע שבעוד חצי שעה אני ארדם האם אני יכול לקרוא קריאת שמע ואח´כ להיות כצת במיטה עם הילדים ולדבר איתם ואז ללכת לישון או לצפות בטלויזיה או גלישה במחשב ואז ללכת לישון

תשובה

שלום וברכה

אם הינך חושש שתשכח לקרוא את שמע על המיטה, עליך לקרוא את שמע לפני שאתה נכנס למיטה ללא ברכת המפיל, ותוכל לשוחח עם ילדיך, ולפני השינה תאמר שוב את ברכת המפיל ואת הפרשה הראשונה של קריאת שמע.

אפשר לקרוא את שמע בשכיב הואין צורך לקום.

אולם אם רצונך רק לראות קצת טלוויזיה יש לקרוא את כל קריאת שמע לפני הכניסה למיטה.

בברכה - בנימין שמואלי