שטיפת כלים מעורבבים בשר בחלב

  • י"ח אדר ב' התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב אני עובדת במשפחתון פרטי , שמה צריך לשטוף צלחות וקערות מפלסטיק . שבהם שמים אכל לילדים דברי חלב, כשאני צריכה להדיח את הכלים לצערי הגננת ושאר המטפלות מערבבים את הכלים של החלב עם הבשר באותו כיור , ובאותו ספוג . מה אני בתור אישה דתיה צריכה לעשות . להדיח כלים או לא? למרות שהערתי וזה לא עזר ?

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

בנוסף לאיסור לאכול בשר בחלב, וכן בנוסף למה שגורם הרחיצה בחמין ביחד של איסור בשר בחלב שנבלע בכלים, יש איסור מן התורה של בישול בשר וחלב ביחד כשלעצמו - אפילו למי שאינו אוכל כלל את אותם מאכלים או מאותם הכלים.

לכן אסור לך לשטוף את אותם כלים המעורבבים במים חמין שהיד סולדת בהם. ויש תמיד להקפיד לשטוף אותם רק במים פושרים שבודאי חומם למטה מ"יד סולדת בהם", כדי שאת לא תבואי בשעת רחיצת הכלים והשאריות לידי בישול של בשר בחלב.

אין לך חיוב להפטר מן העבודה כל זמן שהם אינם כופים עליך לשטוף דוקא במים חמים.

ויש להעיר להם מידי פעם באופן נעים, וכמו שציינת שאת עושה.

ויהי רצון שיתן השם בלבם יום אחד לשמוע את הדברים.

בברכת חג כשר ושמח,

רב נחום