נשים

בעניין גרביים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

חברה אמרה לי שיש חיוב לכסות את הברך בשני כיסויים - מלבד החצאית שמכסה את הברך גם גרביים שיכסו את הברך או מכנסיים אחרי הברך (כמובן בלי שיראו את המכנסיים משום הזולות וחוסר הכבוד שזה מביע וכו"). רציתי לדעת האם הדבר נכון? כי עד כמה שהיה ידוע לי צריך שהברך תהייה מכוסה בחצאית ושלא יראו את השוק - מהברך ומטה ע´י גרביים. תודה רבה!!! תזכו למצוות!

תשובה

שלום וברכה

אין חובה לכסות את הברך בשני כיסויים.

אולם מאחר ודרכה של החצאית להימשך פה ושם, יש לחשוש שהברך תתגלה אם הגרביון לא ארוך מספיק ועל כן רבים הקפידו ללכת בגרביונים או בגרבי ירך.

אולם אם החצאית ארוכה מאוד אין צורך בגרב שארוכה יותר מהברך.

בברכה - בנימין שמואלי