נשים

מס" שאלות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה לכבוד הרב יש לי מס שאלות א.האם מותר לבחורה לא נשואה לגעת באביה בזמן שהיא בימי נידתה? ב.מה בנוגע לקול באישה ערווה,האם מותר לשיר לפני אחים-אחרי גיל בר מצווה,ואם בימי שבת שמתארחים אצלנו דודים וכו" הנשים יכולות לשיר יחד עם הגברים {בו בזמן}?!או שאסור לשיר בכלל? ג.האם לאחר גמר סעודה של המוציא לפני ברכת המזון אני צריכה לברך ברכה ראשונה{לדוגמא:פירות,עוגיות}אני מאוד מבובלת בנוגע לנושא הזה אם הרב יכול לעזור לי לעשות סדר או להפנות אותי למקור מובן וברור יותר. ד.בנוגע לימי בין המצרים-?האם האיסורים מתחילים מראש חודש או מתחילת השבוע של תשע באב{לפי הספרדים}? תודה מראש..תבורכו מפי עליון בכל הברכות.

תשובה

שלום וברכה

א. מותר.

ב. מותר לשיר בפני אחים.

אסור לשיר יחד עם גברים בני דודים, אלא אם כן שרים בשקט שהדודים לא ישמעו.

ג. ציינת את שני הדברים שיש לברך עליהם באמצע סעודה על המזונות ועל פירות, דבר נוסף שיש לברך עליו באמצע הסעודה הוא היין.

ד. אכילת בשר נהגו רוב קהילות ספרד להחמיר מראש חודש.

כמו כן כל הדברים שאסורים משום שמחה יש לאסור מראש חודש

שאר הדברים כרחיצה וכדו´ יש להקפיד רק מיום ראשון הבא.

בברכה - בנימין שמואלי