שו"ת תשעה באב

תשעה באב - האם מנהג האבל שלא לאכול בשר זה רק לספרדים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד שלום כבוד הרב! האם מנהג האבל שלא לאכול בשר זה רק לספרדים? ורציתי לדעת באיזה ימים אומרים במנחה ´תחנה´ והצום תשעה באב מה ההלכות בו? בתודה מראש:) ללה טוב..

תשובה

שלום וברכה

מנהג כל הקהילות לשא לאכול בשר ביים אלו.

כל יום אומרים תחינה מלבד ימי חג ושבתות וכן בתשעה באב אין אומרים תחנון.

תשעה באב אסור באכילה ושתיה ורחיצה ולבישת נעלים, וכן אסור לקיים יחסים ביום זה.

אפילו רחיצה מועטה אסורה ביום זה.

אין שואלין בשלום ואין אומרים בוקר טוב וכדו´ ביום זה.

נהגו לשבת על הארץ עד חצות היום.

ויהי רצון שימים אלו יתהפכו לששון ולשמחה.

בברכה - בנימין שמואלי