אמונה

ביאת המשיח - מיידי או עתידי?

  • ח' ניסן התשפ"א

שאלה

לרב שלום, בשיחה של הרב זמיר כהן שליט´א עם המנחה עמי טמיר הי´ו בנושא אחרית הימים, עלה מאזין וטען שהוא שומע כל מיני דעות בצורה שבה תבוא הגאולה, הרב ענה לו בתגובה שלפי הכתוב בזוהר יהיו תשעה חודשי סבל שבו ישלטו המוסלמים על ישראל. שאלתי היא איך זה מסתדר עם החיוב להאמין שכל רגע משיח יכול לבוא? בתודה מראש גולש וותיק

תשובה

שלום וברכה

ישנן שתי דרכים לביאת המשיח, בעיתה, ואחישנה.

בעיתה - יש מסלול איך שהמשיח יבוא, וזה כולל תשע חדשים של מלכות ישמעאל וכו´.

אולם אם יבוא המשיח קודם הזמן ע"י תשובה וכו´, ניפטר מכל הצרות והכול יהיה ברחמים וללא כל קושי.

בברכה - בנימין שמואלי