האם מותר ליישר את הזקן עם סכין גילוח

  • י"ז אדר ב' התשע"ו

שאלה

אני יודע שבאופן עקרוני אסור להתגלח עם סכין , אני שואל לגבי החלק העליון של הזקן אני רוצה שזה יהיה ישר ועם מכונה קשה מאד רציתי לשאול אם את החלק העליון , איפה שהעצמות לחיים, האם מותר ליישר בחלק הזה את הזקן

תשובה

שלום וברכה

בשולחן ערוך יורה דעה הלכות גילוח סימן קפא כתוב

סעיף יא
פאות הזקן הם ה', ורבו בהם הדעות, לפיכך ירא שמים יצא את כולם ולא יעביר תער על כל זקנו כלל,  ואפילו תחת הגרון.