הרב קוק

  • י"ז אדר ב' התשע"ו

שאלה

שלום, ברצוני להגיב בנוגע לתשובה לשאלה כאן באתר, בה נאמר שהרב אברהם יצחק הכהן קוק חרדי, בטענה שאורח חייו היה חרדי ולא דתי לאומי 'רחמנא ליצלן', כאילו האורח חיים של דתיים לאומיים ושל חרדים הוא לא אותו אורח חיים. הרי שניהם מצייתים לשולחן ערוך ולא סרים ממנו. נכון, ישנם אנשים מהציבור הדתי לאומי שלא שומרים תורה ומצוות עד הסוף, אבל לא בזה עומד ההבדל בין דתיים לאומיים לחרדים לע''ד. לענייננו, הרב קוק היה שונה בכך שראה תועלת בללמוד מדעים ופילוסופיה בנוסף לתורה לא רק בשביל פרנסה. יחסו אל מדינת ישראל(למרות שלא זכה לראותה) ועם ישראל היה שונה מהרבנים החרדים באותה תקופה. יחסו אל ביקורת המקרא היה שונה. יחסו אל ארץ ישראל היה שונה. אלה דברים שלא התייחסו אליו באתר וחבל. עוד דבר, רציתי לשאול מה היחס של ערוץ הידברות אל רבנים דתיים לאומיים כיום כמו הרב שלמה אבינר שליט''א, הרב אורי שרקי שליט''א, הרב דב ביגון שליט''א, הרב מיכה הלוי שליט''א וכו' וכו'? ולא רק בנוגע לאורח החיים שלהם, אין מה לומר על זה. השאלה היא מה היחס אל דעותיהם?

תשובה

שלום וברכה

רוב רבני הערוץ הינם חרדיים בהשקפתם בעניין המדינה וכו' כך גם מייסדה ונשיאה. הערוץ אינו מעוניין להתעסק בדברים אלו כי אין לנו שום עניין לשכנע בעניין ההשקפה על המדינה, אנחנו מתעסקים רק בקירוב יהודים לשמירת מצוות בדרגה הגבוהה ביותר.