כשרות המטבח

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד כבוד הרב שלום, יש לי כמה שאלות לגבי כשרות המטבח: א. האם אני יכולה להשתמש בתנור אפייה למטרת בישול חלב ובשר מבלי לשים נייר אפייה או אלומניום מעל התבנית. ב.אני נוהגת לטבול את כל הכלים שיש לי במטבח במקווה לפני השימוש הראשון, אך פריט אחד שכחתי ואני נוטה להשתמש בו, האם אני יכולה עוד לטבול אותו או לקנות אחר במקומו ולטבול אותו. תודה מראש על התשובה. אביטל

תשובה

שלום וברכה

א. אפשר להשתמש בתנור לבשר לאחר שימוש לחלב, לאחר הכשרה דהיינו ניקוי יסודי של התנור וחימום התנור למשך חצי שעה על החום הגבוה ביותר.

ב. עלייך לטבול אותו כעת, אין צורך לקנות חדש.

בברכה - בנימין שמואלי