חגים ומועדי השנה

האם מי ששומע את המגילה צריך גם לקרוא בפיו?

  • י"ג אדר ב' התשע"ו

שאלה

שלום, היום אחרי בצום ואחרי קריאת המגילה אכלתי סעודה עם לחם בלילה. בברכת המזון אני צריכה לקרוא על הניסים? כי זה מה שעשיתי.

והאם גם ביום שישי קוראים על הניסים ביום שושן פורים זה יוצא?

ומה ההלכות של קריאת המגילה. חלק אמרו לי שמספיק רק לעקוב אחרי המילים במגילה לבדוק אם שמעתי כל מילה וחלק אמרו לי שצריך גם לקרוא בעצמך בלב או בשפתיים? מה הנכון מביניהם?

תשובה

שלום רב,

1. אם את חוגגת פורים בי"ד, נהגת נכון לומר על הניסים בברכת המזון הלילה.

2. אם את חוגגת פורים רק בי"ד, ולא מתחייבת גם בפורים בט"ו, אין לומר על הניסים בברכת המזון של שושן פורים.

3. אם את אוחזת בידך מגילה שאינה כשרה (כגון המגילות המודפסות בדפוס ולא בכתב יד, או שנכתבו על נייר ולא על קלף), יש להיזהר שלא לקרוא בפה עם השליח ציבור, אלא יש לשמוע ממנו בשתיקה ולעקוב אחריו מילה מילה (יעויין שלחן ערוך אורח חיים סימן תרצ סעיף ד, משנה ברורה ס"ק יג, חזון עובדיה פורים עמוד עט, וילקוט יוסף סימן תרצ סעיף יז).

בברכה,

הלל מאירס