תפילה וברכות

קדיש?.

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב! לא מזמן שאלתי את הרב שלי אם בהזכרה של סבא שלי ז""ל אני יוכל להגיד קדיש כי אבא שלי כבר שנים לא עושה וגם הוא לא מראה סימנים של רצון לעשות, אז שאלתי את הרב שלי אם אני יכול והוא אמר לי שאם אני שואל את אבא שלי והוא מסכים לי אז אני יכול, ורציתי לשאול כמה שאלות על זה: 1. מתי אני בעצם צריך להגיד על הנפטר קדיש? חוץ מהזכרה יש עוד ימים שצריך? וגם שמעתי איזה משהוא תקן אותי אם אני טועה שאם נגיד הוא נפטר ביום שלישי אז מתחילים לומר קדיש והמנחה של יום שני עד הערבית של יום שלישי. 2.מתי עולים לקבר של הנפטר ומתי עושים את ההזכרה שלו בבית הכנסת אם הברכיות, האם עושים את זה ביום של ההזכרה או יום לפני? 3.לפני כמה ימים אבא שלי אמר לי שבחלק מהתפילות הוא יגיד קדיש אבל לא לכל התפילות הוא רוצה ללכת אז מה אני עושה להגיד קדיש רק בתפילות שהוא לא הולך אליהם ואז לתת לו בתפילות האחרות שהוא רוצה ללכת אליהם או שרק אחד צריך להגיד קדיש? או שבעצם שנינו יכולים להגיד קדיש ביחד באותה תפילה, אני בתפילות שאני הולך ואומר קדיש לבד וגם בתפילות שהוא בה איתי ואנחנו אומרים קדיש ביחד. אשמח מאוד אם תוכל להסביר לי קצת על זה ולתקן אותי אם אני טעיתי בכמה מהדברים שכתבתי פה. בתודה מראש, איציק משעלי.

תשובה

שלום וברכה

1. אומרים קדיש רק ביום השנה של הסבא, ו

אכן כך מתחילים לומר קדיש והמנחה של יום שני עד הערבית של יום שלישי.

2. ביום של ההזכרה.

3. שניכם יכולים לומר קדש אולם בתפילות שאביך אומר קדיש אין כל צורך שגם אתה תאמר קדיש.

בהצלחה - בנימין שמואלי