פאה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וערב טוב, מדוע הספרדים בראשות הרב עובדיה יוסף נגד פאות לנשים? זהו כאמור כיסוי הולם, יש פאות צנועות והיתרון בזה שזה כיסוי מלא, אף שערה סוררת לא יוצאת מהפאה, וגם זה מכסה את השורש של השיער הטבעי, אז הנה מבחינת הכל זה נראה נשמע טוב יפה צנוע ונחמד, ובכל זאת הרב עובדיה יוסף מתנגד, מדוע??? חן:-)

תשובה

שלום וברכה

ההלכה היא המכריעה בכל דבר ועניין לפי הלימוד בסוגיות הגמרא ובעיון בדברי מפרשי התורה.

ועל כן הרב עובדיה לפי דעת גדולי הפוסקים והמפרשים מסיק לאיסור ופוסק שהדבר אסור מחמת איסור פריצות.

גדולי האשכנזים חולקים וסוברים להיתר.

בברכה - בנימין שמואלי